Mahangu Plan you next vacation together with friend and manage travel documents. Create a free travelblog and upload photos and videos. Sum up your travel hightlights in a film. Simplicity that impresses, absolute privacy control and no upload limits.

Trip 2018-09 D/O/It - Fr met Karmann 2018-09 D/O/It - Fr met Karmann 09/09/2018 - 10/07/2018   Met de motorhome Karmann Davis naar Noord Italie en Bernoune Mark Florin (BE)
Austria Belgium France Italy

2018-09 D/O/It - Fr met Karmann

Follow

Met de motorhome Karmann Davis naar Noord Italie en Bernoune

Means of Transport
Bus / Truck
 • 09Sep 2018

  1 Dag 1 (zondag 09 sept. 2018) 09/09/2018 Belgium —

  Ternat, Belgium

  Description

  48147 km
  Rond 9u30 vertrokken. Het is zonnig en schitterend weer . We vertrokken richting Luxemburg waar we dan ook gingen tanken .
  Alles verliep heel vlot. in Duitsland zijn er maar weinig rustplaatsen. In de buurt van Zweibrücken aten we onze lunch en van daar besloten we om op de gps de meest milieu vriendelijke weg te kiezen. De weg liep door een mooie wijnstreek: Reinland-pfalz met mooie dorpjes. Zo kwamen we in Maulbronn terecht in de buurt van Pforzheim waar er een mooie CP is bij het centrum van het dorp. Hier bevind zich het Maulbronn klooster dat op de Unesco lijst staat. Het is impressionant en zeker de moeite waard om te bezoeken .Het is eigenlijk een enorm groot plein met prachtige gebouwen rondom die indertijd dus allemaal toebehoorden aan het klooster. Vandaag stond het plein vol met allerhande stalletjes die typische producten verkochten. We kochten er enkele worsten . In het dorp vonden we een leuk restaurant "Scheffelhof" waar we heel lekker aten . Op de cp stonden we met een 10tal campers en we hebben er heel rustig geslapen.

  Photos & Videos

  Comments

 • 10Sep 2018

  2 Dag 2 (maandag 10 sept) 09/10/2018 Austria —

  Imst, Austria

  Description

  48684 km
  Nog altijd prachtig weer met volle zon.
  De cp was perfect en heel rustig (zelfs met de nodige toiletten) .
  We beginnen onze dag met een wandeling naar het middeleeuws klooster (eigenlijk een dorp) . We wilden het namelijk nog eens zien zonder alle kraampjes op het grote plein. Het is opgenomen in het unesco erfgoed en het is absoluut de moeite waard.
  Daarna rijden wij richting Stutgart, Ulm en kempten. dit is een heel drukke autostrade met dus af en toe stau. We haddenn gehoopt tegen de middag in Füssen te kunnen eten maar dat was nog te ver en dus namen we maar de eerste de beste uitrit om een restaurant te vinden maar na dat we er 4 gesloten vonden (maandag?) hebben we maar boterhammekes gegeten in de motorhome op de parking van zo een gesloten resto.
  Rond 14u30 waren we in Fûssen. Het is een leuk typisch Tiroler stadje . We reden door naar Imst waar we gingen eten bij Hirschen naast de beschilderde kerk met een mooi onderhouden en bebloemd kerkhof er naast in de vorm van een kloostergang.
  vandaar reden we door naar Sauten omdat er in compercontact een rustige cp vermeld was. Het was er inderdaad rustig maar zeker geen cp en alleen een donkere parking.

  Photos & Videos

  Comments

 • 11Sep 2018

  3 dag 3 (dinsdag11sept) 09/11/2018 Italy —

  St Valentin auf der Haide, Italy

  Description

  48648km
  Het was geen goede cp want van 4 uur in de mogen begonnen er reeds auto's en vrachtwagens te manuevreren op de parking. Deze plaats wordt onder andere gebruikt als park en go om samen naar Imst te rijden en ook voor vrachtwagens hun spullen over te zetten . ik heb dan ook de nodige commentaar doorgestuurd naar campercontact.
  We sliepen te weinig maar het mooie weer maakt veel goed.
  We hebben besloten om terug naar Imst te gaan om te gaan stappen in de "Rosengarten schlucht" . die begint eigenlijk in het centrum van Imst maar dat hebben we gemist en zijn naar boven gereden waar we halverwege een wegwijzertje vonden naar de schlucht. We zijn dan maar van daar een eind naar beneden gestapt op het prachtige wandelpad . Het is heel mooi stappen maar na een paar km voelde Eliane plots een hevige steek op haar knie en nadien ook hoger op haar bil. Ze dacht eerst dat het een adertje was maar toen ze voelde dat haar knie serieus gezwollen was zijn we maar terug gekeerd. Bij de motorhome gekomen trok ze haar broek uit en er vloog een beest uit (geen idee welk) en toen zagen we ook dat haar bil hevig begon te zwellen. wij zijn dan bij de dichtste apotheek een cortisonezalf gaan kopen om het zwellen en de pijn wat te verlichten
  Van hier zijn we via de Rechenpass naar San Valentino alla Mutta gereden waar een cp is aan een meer . Het is eigenlijk een gesloten cp met alle voorzieningen aan een restaurant (23€/n) met er naast een mogelijkheid om te overnachten op een verharde plaats aan 8 /n zonder faciliteiten.
  Vlak naast kan men een gondel op de kabelbaan nemen (25€voor 2pers. heen en terug ) naar de top van de berg waar we iets gingen drinken in het zonnetje met sneeuwbergen op de achtergrond.
  in de avond maakten we nog een wandeling aan het meer.

  Photos & Videos

  Comments

 • 12Sep 2018

  4 dag 4 (woensdag12sept) 09/12/2018 Italy —

  Pietralba, Italy

  Description

  49164kmde
  We hebben deze nacht fantastisch geslapen. De cp was heel rustig en we zijn wakker geworden met een stralende zon .Er is geen wolkje aan de lucht.
  We rijden naar Merano . Het is een trage weg maar het landschap is heel mooi. Merano is een voormalig kuuroord waar de rijken der aarde naar toe kwamen. Er is een promenade langs de rivier "Passer" . Een bergrivier die door de stad loopt. Veel mooie statige gebouwen , mooie winkels enz..Een leuke relaxe stad . Zeker bij dit mooie weer. Parking vinden was echter niet simpel (maar dat is het nagenoeg nooit met een ding van 6.5m).
  Rond de middag aten wij een dagmenu in een klein resto en reden daarna door naar Bolzano. Dit is een grotere maar minder gezellige stad met prachtige van het autoverkeer gescheiden fietspaden en een autoluwe binnenstad.
  Van hier rijden we naar Pietralba waar we willen overnachten op een cp aan het klooster. Hiervoor moeten we speciaal de berg oprijden maar het loont de moeite want het is een prachtig klooster, kerk en congrescenter . Nu is er echter geen kat en we staan dan ook super rustig met een drietal campers te genieten van een prachtig uitzicht en wandelmogelijkheid op ong 1500m hoogte

  Photos & Videos

  Comments

 • 13Sep 2018

  5 dag 5 (donderdag 13sept) 09/13/2018 Italy —

  Brentonico, Italy

  Description

  49309km
  Terug heel goed geslapen en prachtig weer.
  We vertrekken naar Trente. omdat we gisteren ondervonden (verklikkerlichtje op dashbord) dat de voorste remblokjes versleten waren zijn we eerst naar een Iveco garage gereden in de buurt van Trente. Er was echter maar na de middag een plaats vrij en de auto zou pas klaar zijn tegen 15 uur.
  Dus namen we de bus (die gelukkig vlak voor de garage stopt) naar de "piazza Dante" en van daar gaan we naar het Centro Storico. daar is de piazza del Duomo die het bezoeken waard is maar die beter tot zijn recht zou komen moesten er geen kraampjes staan. We vonden er een leuk restaurantje waar ze wel getraint waren om zoveel mogelijk aan de man te brengen . Ik at er een heel lekkere tartaar en Eliane gulash met polenta plus 1/2 liter wijn voor 51 euro. Wat dus wel duurder is dan in duitsland of oostenrijk. Het is nu 32°en we wandelen nog wat rond waarna we de bus terug nemen. Onze motorhome stond reeds op ons te wachten met zijn nieuwe remblokjes (125 euro)
  voor de avond en de overnachting vonden we een pracht van een cp in Brentonico. We stonden er samen met een Italiaan die ons uitnodigde in het stadje om een glas wijn te gaan drinken in een kleine bar die hij kende (3 glazen witte wijn voor 1.8 euro !)
  Wij hebben nog een avondwandeling in het stadje gemaakt , een cappuccino gedronken en op de terugweg niet te vergeten een lekker Italiaans ijsje.

  Photos & Videos

  Comments

 • 14Sep 2018

  6 dag 6 (vrijdag 14 sept) 09/14/2018 Italy —

  Mantua, Italy

  Description

  49408 km
  Heel goed geslapen en terug heerlijk weer.
  Wij reden langs een heel smalle weg de berg naar beneden. Gelukkig hadden we geen tegenliggers
  Rond 11 uur waren we in Verona waar we een parkeerplaats vonden niet ver van de Basilica San Zeno Maggiore . we kochten een ticket waar we 4 kerken mochten mee bezoeken die allen de moeite waard waren. In iedere kerk kregen we een audio guide met de uitleg in het Engels of het Frans die heel goed en duidelijk was.
  Verona is een prachtige en levendige stad met veel toeristen en in het week-end verschillende straatspelen. We liepen langs alle musts van de stad zoals : de arena (waar we niet in mochten omdat er een repetitie voor de RAI aan de gang was), Duomo, San lorenzo, piazza del Erbe, castelvecchio, ponte Scaligero enz..
  Er zijn ook mooie winkelstraten maar door de afmattende warmte 32° waren we toch een beetje te moe geworden om er langs te slenteren.
  We zijn dan maar vertrokken naar Mantova waar een uitstekende cp is met warme douches e.a. We waren er rond 18u30 en dus perfect om te eten , douchen en haar wassen . Alles is er heel goed georganiseerd en is dan ook zijn 20 euro /nacht waard. Aan de overkant van de straat is er een grote parking van waar er om de 10 min een gratis shuttle busje je naar het centrum van Mantova brengt. Eigenlijk kan men het ook makkelijk op een kwartiertje te voet doen op een pad dat gescheiden is van de straat

  Photos & Videos

  Comments

 • 15Sep 2018

  7 dag 7 (zaterdag 15 sept) 09/15/2018 Italy —

  Mantua, Italy

  Description

  Deze morgen werden wij wakker met regen van een kort onweertje want na een half uur was het over en kwam de zon er terug door.
  We namen de shuttle naar Mantova. Dit is wel practisch . Aan de overkant van de weg op een heel grote parking vertrekt die elke 10 min.
  Mantova is zeker het bezoeken waard maar lang niet zo mooi als Verona. Nu staan er veel gebouwen in de steigers en het centro storico is ook vrij klein. Wij zijn deze middag een pizza gaan eten die heel lekker was (wij zijn dan ook in het geboorteland van de pizza he)
  We besloten om nog een nachtje op onze pc te blijven en een beetje uit te rusten want het is wel vermoeiend bij deze 32°. Dus hebben we onze zetels opgeblazen en in de schaduw van een boom was het goed zitten . Wij zijn aan de praat geraakt met onze buren ,ook vlamingen, die reeds 5 maand onderweg zijn met een kast van een motorhome. 's Avonds zijn we dan te voet naar het centrum gestapt . Het was er heel druk want vannacht was het nl de Notte Bianca. Dit is een jaarlijks evenement in vele Italiaanse steden die dan op verschillende plaatsen cultuur evenementen op stapel zetten die je gratis kan meemaken . Dat verklaarde dan ook meteen waarom er zoveel motorhomes op de pc stonden . Er is plaats voor een 50 tal campers en toen wij gisteren aankwamen waren er nog 27 lege plaatsen vrij en nu ,zaterdag avond, is alles vol en staan er nog 5 buiten. Wij luisterden naar klassieke voordracht , heel luide moderne muziek, genoten van de drukte ,dronken een glaasje , keken naar de prijsuitreiking van de old-timers en namen dan de shuttle terug (die vandaag uitzonderlijk tot 02uu reed)

  Photos & Videos

  Comments

 • 16Sep 2018

  8 dag 8 (zondag 16 sept) 09/16/2018 Italy —

  Alessandria, Italy

  Description

  49530km
  Goed geslapen en terug warm weertje
  We vertrekken richting Parma maar stoppen nog even in Sabbioneta . Dit stadje staat op de Unesco lijst. Het is een mooi stadje dat helemaal binnen de zeshoekige stadswal ligt . Er zijn heel wat palazzo's, een mooi theater en militaire gebouwen.
  Rond de middag waren we in Parma waar we nog met Zehra belden voor haar verjaardag. We vonden een restaurantje waar we ravioli gevuld met spinazie en kaas aten met een glas wijn . We gingen het historisch centrum opzoeken en daarna wandelden we naar het Teatro Farnese en de Galerie Nazionale + het archeologisch museum. Deze drie musea+ het theater moet je in één ticket kopen en dus zijn we nog snel door deze zalen van de Museo dei Palazzo della Pilotta gelopen waar we o.a. het prachtige werk van Leonardo da Vinci ( la Scapigliata) konden bekijken. Alles samen was het een heel eind lopen en wij zijn dus doodmoe terug gelopen naar ons mobiele huis. In de stad waren er voorbereidingen voor een historische stoet deze avond maar dat zal toch zonder ons moeten hoor. We reden door richting Torino en we willen slapen in Allessandria. De weg naar daar is heel slecht , een drukke asphalt weg die kapot gereden is door vrachtwagens. Zelfs onze "Belgische" wegen zijn daar perfect tegen. De aangegeven pc in Allessandria is eigenlijk een parking tegenover woonblokken waar een 5tal motorhomes van Italianen, die waarschijnlijk in de buurt wonen, permanent geparkeerd zijn . Maar al bij al is het er rustig en in de nabijheid van een sportkantine

  Comments

 • 17Sep 2018

  9 dag 9 ( maandag17 sept) 09/17/2018 Italy —

  Avigliana, Italy

  Description

  49782km
  Toch goed geslapen.Het is bewolkt maar warm.
  We vertrekken naar Torino en tegen alle verwachtingen in zijn de wegen veel minder druk en stukken beter dan die van gisteren. Iets voor Torino kregen we een enorme onweersbui. Die was echter na een goed kwartier voorbij en juist gepast toen we aan het einde van de autoweg waren . Daar was een heel grote parking die we opreden met de bedoeling om van hier het openbaar vervoer te nemen naar het centrum. Bij nader inzicht leek die parking mij toch niet zo veilig en ik besloot om de motorhome ergens in de straat (rechtover een hotel) te parkeren .Bij navraag hoe we naar de centro storico geraakten bleek het dat we vlakbij een halte hadden van tram 4 die ons op 20 min tot in het centrum bracht . Met munten kan je een kaartje kopen in de tram zelf en betaal je 2,5 euro/p. In de stad kochten we nadien een dagkaart in een tabacchi voor 4 euro/p waar we alle vervoer konden mee gebruiken.
  Torino is een mooie stad met brede lanen en uniforme ,statige huizenblokken met galerijen. Hier mag het dus regenen ,men kan steeds in het droge wandelen (oorspronkelijk zal het wel ontworpen zijn om schaduw te hebben)
  Op de via del Po vonden we een restaurant met een zeer uitgebreid buffet + drank voor 12 €/p (Torino is nl een studentenstad )
  We wandelden naar de Po en kwamen met de tram terug. Dan gingen we naar Mole, een zeer mooi gebouw van Antonelli dat beroemd is om met de lift naar boven te gaan en zo een pano van Turijn te zien ,maar... de lift was in onderhoud en we konden fluiten naar de pano. Verder zagen we nog tal van piazza's en palacio's met als laatste de Duomo waar de lijkwade van Christus bewaard wordt.
  Toen namen we de tram terug naar onze auto (die er nog steeds stond) en reden richting Avigliano waar volgens de app van campercontact een cp is bij het meer. De cp ligt echter niet aan het meer maar meer in de bewoonde wereld waar we met 2 motohomes heel rustig stonden.

  Photos & Videos

  Comments

 • 18Sep 2018

  10 dag 10 : (dinsdag 18 sept) 09/18/2018 France —

  Gap, France

  Description

  49930km
  goed geslapen en nog altijd goed weer.
  Flinke wandeling gemaakt langs het meer en nadien een koffie gedronken op een hoger gelegen terras .
  We reden naar de Sacra de San Michele. Dit is een abdij complex op het topje van de berg die men van hier ziet . De kant langs waar wij naar boven reden is een vrij smalle, kronkelende weg tot aan de parking vanwaar het nog een stukje stappen is tot de abdij. Op de parking stond een grote toeristenbus die zeker niet langs "ons" wegske gekomen was en dus moet de afdaling langs de andere kant zeker een stuk eenvoudiger zijn. Het uitzicht van aan de abdij is spectaculair .
  Tijdens de afdaling vonden we een restaurant waar we kalfsvlees met champignons en een varkenshammetje aten.
  Daarna reden wij door naar Briançon waar de pc's zo duur waren (33euro) dat we maar doorreden tot Gap. De rit ging langs een heel mooi landschap.
  In Gap is er een pc bij sportvelden waar we met een 10tal bij mekaar stonden . Van hier loopt er een mooie laan naar het centrum van Gap. Het is wel ong 30 min stappen .Wat we na het nieuws van 19u dan ook maar gedaan hebben om een koffie te gaan drinken in het mooie centrum .
  Voor de volledigheid : overdag is er ook een gratis bus naar het centrum , in Gap zijn nl alle bussen gratis

  Photos & Videos

  Comments

 • 19Sep 2018

  11 dag 11 (woensdag 19 sept) 09/19/2018 France —

  Nyons, France

  Description

  50158km
  Prima geslapen en terug prachtig weer
  We reden van Gap naar Nyons waar we aten op een gezellig binnenpleintje met verschillende resto's. We zaten op een terras van een vleesspecialiteiten restaurant en aten er een lekkere biefsteak- frites (was lang geleden) met een chocolade mousse voor slechts 12 e/p.
  Daarna zijn we in Nyons nog gaan wandelen en alle herinneringen van toen we daar filmden voor liberty-TV kwamen terug boven . Alhoewel, toen was het marktdag en stukken drukker. Wij zijn dan de oudste en meest typische olijfmolen gaan bezoeken waar we een heel interessante uitleg kregen van de eigenares. We kochten er olijven ,olie en zeep.
  Van hier zijn we naar de volgende cp gereden bij een wijnboer niet ver van Nyons in Piégon (Domaine du Chène Blanc) Het is een aangename cp met een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Er stond nog een belg met een gigantische motorhome van 8.5m en ook,zoals die andere belg in Mantova, met een vespa.
  De wijnboer kwam ons verwelkomen en uitnodigen om zijn wijn te proeven. We kochten er 3 flessen rood à 7€ de fles.Nadien maakten we nog een wandeling terwijl we de zon zagen ondergaan boven de bergen.

  Photos & Videos

  Comments

 • 20Sep 2018

  12 dag 12 (donderdag 20 sept) 09/20/2018 France —

  Bagnols-les-Bains, Mont Lozère et Goulet, France

  Description

  50285km
  Schitterend weer , maar reeds te warm van in de morgen
  We namen afscheid van de andere belgen en vertrokken naar Pont Saint Esprit. Onderweg passeerden we Suze La Rousse waar we ook nog gefilmd hadden .We hebben er wat rond gewandeld en zagen terug het kasteel waar vorige keer de klassiek muziek doorging. Dan doorgereden naar Pont Saint Esprit. Van op de oude brug. bij het binnenrijden van de stad heb je een mooi zicht op het stadje. Hier vonden we een restaurantje waar we lekker aten (flan van geitenkaas en groenten en ribstuk met warme groenten en quinoa).
  We besloten om langs de Georges de l'Ardèche verder te rijden. Het landschap heeft prachtige uitzichten ,maar op den duur zijn er toch enige bochten te veel hoor en het is wel een weg die je doet als ge veel tijd hebt.
  We vonden een cp in Bagnols Les Bain .Da aangegeven cp van campercontact was eigenlijk een parking van een badhuis/hotel maar na wat vragen hoorden we dat er ook een officiele was aan de gendarmerie voorbij de camping. Daar stonden we heel alleen maar wel rustig

  Photos & Videos

  Comments

 • 21Sep 2018

  13 dag 13 (vrijdag 21 sept) tot 09/21/2018 France —

  Fumel, France

  Description

  50477km
  Vandaag is het heel wat frisser. We sliepen dan ook op een hoogte van ong. 1000m. er is een zonnetje en een wolkje.
  We reden naar Mende , een leuke oude stad uit het zuiden. We wandelden wat rond en reden dan door naar Rodez waar we gingen eten in een brasserie (menu drie gangen voor 14.5 euro .Daarna bezochten we het oude centrum met een gigantische kathedraal. Ook hier hadden we ooit nog gefilmd.
  Vóór we naar Bernoune reden zijn we eerst nog inkopen gaan doen in Fumel. tijdens onze inkopen begon het serieus te regenen (om ons te verwelkomen?) en was het ineens een stuk frisser. We waren ron 19 uur in Bernoune. het was weer een beetje thuis komen

  Photos & Videos

  Comments

 • 22Sep 2018

  14 dag 14 tot 29 (zat 22-09 tot vrijd 5 okt) 09/22/2018 France —

  Gavaudun, France

  Description

  50787 km tot 51019 km:
  Vandaag stonden we op met mist. Dus de ideale moment om binnen te blijven en ondertussen op spinnenjacht te gaan en het stulpje een beetje te kuisen. daarna nen goeden douche en haar wassen.
  op de middag brak de zon er terug door en waren we weer helemaal blij .
  Vanavond gaan we bij Ria en Gilbert pizza eten samen met "de jongens van Halle" dat is een heel sympathiek homo koppel (juwelier in Halle) die reeds lang vrienden zijn van Ria en Gilbert. Morgen vertrekken ze samen naar Portugal en dan hebben we het rijk voor ons alleen tot 20 oktober . Dan komen R en G terug en kunnen we nog een weekje samen kletsen.

  Photos & Videos

  Comments

 • 06Oct 2018

  15 dag 30 ( zaterd 6 okt.) 10/06/2018 France —

  Paucourt, France

  Description

  51019km
  Vandaag de terugweg naar Ternat aangevat.
  reisweg : Bernoune - Villefranche - Sarlat - Souillac - Brive - Châteauroux - Montargis - paucourt (pc)
  Tijdens ons verblijf in Bernoune hebben we weer deftig gesnoeid - druiven geplukt - alles netjes gemaakt en lekker gaan eten en drinken.
  oa : - In Saulaures is er in de maanden juli, augustus en september een reuze BBQ bij den boer met heel lekker vlees van eigen kweek
  - In Vire-sur-Lotte is "Le Caillau" een restaurant van een Engelsman met heel lekkere Franse keuken aan heel democratische prijs (ge moet wel naar de dagschotel vragen want die presenteert hij u niet.)
  - Aan het station van Libos (naam is veranderd)
  - Ook in en rond Fumel kunt ge een beetje overal terecht

  Photos & Videos

  Comments

 • 07Oct 2018

  16 Dag 31 (zondag 07okt 2018) 10/07/2018 Belgium —

  Ternat, Belgium

  Comments