Mahangu Plan you next vacation together with friend and manage travel documents. Create a free travelblog and upload photos and videos. Sum up your travel hightlights in a film. Simplicity that impresses, absolute privacy control and no upload limits.

Trip Frankrijk - Italië Frankrijk - Italië 04/05/2014 - 04/13/2014   Mont Blanc - Milaan - Ardèche. Pieter Vancaillie (BE) Judith Mahieu (BE)
Belgium France Italy

Frankrijk - Italië

Follow

Mont Blanc - Milaan - Ardèche.

Means of Transport
Boat Bus / Truck Car Foot
 • 05Apr 2014

  1 Heenreis 04/05/2014 Belgium —

  Bruges, Belgium

  Description

  We trekken er voor iets meer dan een week op uit in Frankrijk en Italië.


  Dag 1: 's Nachts vertrokken met mama's Scenic. Hebben paar campings opgezocht maar weten nog niet waar we naartoe gaan. Het is nog donker als we Lille passeren. Was dat een flits achter ons? Rijd toch niet te snel. Nemen de buitenring van Parijs. Zon komt op. Passeren Disneyland en Parc Astérix. Na Parijs beslissen we om eerst naar camping te gaan in het gebied rond Mont Blanc. Het wordt licht. Na paar uur rijden op autostrade slaan we af aan Sallanches. Komen in gezellig dorpje. Het is wat bewolkt. Parkeren in zijstraat van plein. Kopen brood en melk. Rusten even op bank aan rivier. Er staan veel bloemenperken. Verkennen nog wat, de camping is niet ver meer. Passy is een dorp verder. Komen naast autosnelweg. Zien Mont Blanc liggen. Rijden over spoorweg en draaien linksin. Komen langs een meer. Er ligt een mooi wandelpad er rond. Op het einde is er een parking en komen we aan camping Passy Les Îles.

  Comments

 • 06Apr 2014

  2 Passy - Mont Blanc 04/06/2014 France —

  Passy, France

  Description

  Checken in aan receptie. Er is zo goed als niemand. Zetten tent op gras in een hoek. Er zijn meerdere sanitaire blokken maar er is maar één open. Baantjes op camping zijn nog onverzorgd. Er liggen hopen takken en bladeren. Eten frieten buiten op tafeltje aan de bar. Gevoel dat het koud gaat worden vannacht. Kruipen tegen mekaar.

  Dag 2: Was inderdaad enorm koud. Zetten tafeltje open en halen plooistoelen. Stonden op zolder bij Judith thuis. Konden ze gebruiken. Ontbijten. De zon komt piepen. Geen auto vandaag. Wandelen richting meer. Er is een heel parcours rondgelegd om te wandelen en fietsen. Er zijn veel mensen. Je kan er ook BBQ 'en. Volgen autobaan. Gaan via tunnel onder autosnelweg over rondpunt. Komen bij brug. Er staat een kaart van de omgeving onder afdakje. Besluiten om Refuge de Varan te volgen, zal wel goed aangeduid zijn. Passeren Super U. Kronkelen omhoog langs het dorpje. Er is een winkeltje en een plein aan het knalroze stadhuis van Passy. Kronkelen verder. Na een bocht met een groot huis met schitterend uitzicht op Mont Blanc en vallei staat er plakkaat. Moeten links langs paar bomen klimmen. Komen op open grasveld. Daarna terug aan huizen. Houden halt aan bank en eten wat beleg met stokbrood. Klimmen verder door het bos. Komen op helling met goed zicht op de Mont Blanc. Komen boven aan refuge. Er ligt hier en daar nog hoop sneeuw. De hut is gesloten. Nemen zelfde weg terug. Aan het meer voor de camping is de zon al lichtjes aan het ondergaan. Gaan met auto naar Super U, is nog open. Doen redelijk wat boodschappen. 's Avonds merken we dat gaspulletje op is. Gaan pizza halen in de bar. Ze zijn vriendelijk. Eten hem op in de tent. Wennen niet echt aan de koude. Nemen nog warme douche en kruipen in slaapzakken.

  Dag 3: Vertrekken met auto vandaag. Rijden naar Chamonix. Parkeren op stuk grind op hoek naast brug. Zien politieagent wandelen. Hij zegt dat we er mogen staan. Gaan richting kabelbaan. Er staat een lange rij personen met ski's en snowboards. Is te duur. Wandelen naar centrum. Gezellige straten met winkels. Redelijk wat volk. Komen op plein. Gaan links. Aan office du tourisme zijn er toiletten. Wandelen terug naar auto. Besluiten om op terugweg ergens via klein baantje dichter in bergen te geraken. Parkeren op stuk grind aan wandelpad naast andere auto's. Stijgen door het bos. Komen aan hut. Achter de hoek hebben we uitzicht op blinkende gletsjer. Stijgen verder op de flank in het bos. Er ligt steeds meer sneeuw. Na paar bochten wordt het te gevaarlijk om verder te gaan. Gaan zelfde weg terug. Het is nog niet zo laat in de namiddag.
  Rijden naar Annecy. Hopen om er Decathlon tegen te komen om gas te kopen. Aan péage zeggen ze dat er één is. Rijden door druk centrum tot aan het meer. Laten auto achter op parking onder bomen. Wandelen langs kade. Rusten op grasveld aan achterkant van hotel. Judith vraagt om toch Decathlon te gaan zoeken. Rij rond in avondspits maar niet te vinden. Ga terug naar zelfde parking. Oef opnieuw rust. Wandelen de kade af. Komen aan park en idyllisch centrum. Veel restaurantjes. Steken brugje over en gaan één binnen. Krijgen plaats in hoek. Bestellen viande à la pierre. Krijgen elk bordje met stukken vlees, brander en een steen, frietjes en groenten. Mmm. Is al donker op terugweg.

  Dag 4: Rijden langs Passy richting Plateau d’Assy. Stoppen aan office du tourisme. Even kort binnen maar ze hebben geen gratis kaarten van omgeving. Gaan door langs baantje door het bos. Komen na tijd bij Plaine Joux. Er is een grote parking. Trekken wandelschoenen aan en verkennen omgeving. Er is een houten huis. Hier vertrekken veel skipistes. Achter het huis is er bank. Ontbijten. Er zijn basejumpers aan het springen. Ze moeten ferm sprinten om hun zeil de lucht in te krijgen. Ze zweven tot in de vallei. Beginnen te wandelen op macadamweg. Komen in het bos op stukken met sneeuw. Beginnen te klimmen. Steken paar oudere mensen voorbij. Komen op een splitsing. Gaan rechts. Er ligt een rivier. Vinden geen oversteekplaats. Doen onze schoenen uit en gaan door het bergwater. Koud! Komen aan plakkaat. Zitten in reserve naturelle. Klimmen aan rand van stuk sneeuw op losliggende grond. Moeilijk. Om de hoek rechts is er smal pad. Links is er afgrond steil naar beneden. Op rechterstuk ligt er schuine massa sneeuw. Ga er zijwaarts voorbij. Steek stok in de sneeuw voor evenwicht. Judith probeert ook maar ze wordt hysterisch. Het lukt niet om over te steken. Ze gaat terug. Kom ook voorzichtig terug. Probeer haar te kalmeren. Zullen teruggaan. Gaan opnieuw door de rivier en klimmen naar rechts. Gaan door sneeuwvlakte. Draaien naar rechts de heuvel op. Wow wat een uitzicht als we boven komen, prachtig. ( Foto ) Klimmen verder. Trek sprintje om over heuvel te kijken. Zie in verte hut, refuge de Moëde Anterne. Daar raken we niet meer door de sneeuw. Gaan terug. Op splitsing gaan we naar rechts. Komen bij spookdorp. Er is niemand. Judith moet naar toilet. Klim op muur. Vind apart wc hok haha. Vinden weg terug naar de parking. Was nog ver. In de vallei nemen we eens andere weg terug naar camping. Zien plots op rechterkant een grote Quechua winkel. Ze hebben alle producten van de Decathlon, yes. Kopen gas, fleece deken en fleece pull.

  Photos & Videos

  Comments

 • 09Apr 2014

  3 Milaan 04/09/2014 Italy —

  Milan, Italy

  Description

  Dag 5: Lekker warm gehad vannacht dankzij de fleece. Ruimen de tent op en vertrekken door de Mont Blanc tunnel. Is redelijk duur. Rijden klein halfuur onder de berg. In Italië zijn er kilometerslang werken. Moeten over één baanvak voorbij vele tunnels. Er rijdt gelukkig jaguar voor die niet te traag gaat. Het is een weekdag maar zien niemand werken, raar. Volgen Turijn en daarna Milaan. Dankzij gps op Judith haar gsm vinden we camping Citta di Milano in de buitenwijken. Oef, warm hier. Het ligt naast zwembad met glijbanen. Is jammer genoeg nog niet open. Aan receptiekotje op linkerkant tonen ze op kaart waar de tenten staan. Passeren volière met ganzen en kippen. De camping bestaat uit lanen onder grote bomen. Er staan vooral mobilhomes. Zetten tent op de rand van de camping naast sanitair blok. Hangen waste op aan draad. Spelen kort badminton. Er zit een zwerm wespen. Het sanitair is echt vuil. Bepaalde douches en wasbakken zijn afgebrokkeld. Gaan wandelen naar rechts buiten de camping. Passeren speelplein. Er is een winkel tegenover. Halen wat eten en pintje. Maken eten klaar op de camping. Er komt een alternatief koppel toe op oude moto. Ze zetten klein tentje op paar meter verder. Er staat nog oude meneer chemisch water van z’n mobilhome te lossen. Hij lachte vriendelijk. Gaan slapen. Hier en daar nog lawaai te horen.

  Dag 6: Er hangt een slot aan het dichtste sanitair blok. Was dus nog niet in orde. Gaan naar receptie. Ze tonen welke bus we moeten nemen. Bushalte is vlak aan camping. Er wordt geen rekening gehouden met de vakken op de drukke banen. Iedereen rijdt door mekaar. Blij dat we met de bus naar centrum gaan. Stappen af aan halte naast grote kledingwinkels. Komen op pleintje met standbeeld en paar bomen rond. Gaan linksaf. Komen bij plein met de Duomo, een witte gotische kathedraal. Er staan soldaten. Gaan niet binnen. Op linkerkant liggen er galerijen. Wandelen er links van verder. Komen na paar straten bij een park. Doet beetje denken aan Retiro maar kleiner. Erna hebben we het gevoel dat we uit het centrum komen. Judith steekt internet aan op bank naast parkje voor hotel en vindt wijk die bekend staat om z’n restaurantjes. Gaan ernaar toe. Zetten ons op terras onder parasol. Bestellen twee pizza’s. Wandelen verder en komen bij fort met fontein voor, Sforza castle. Gaan door poort onder toren. Er is een open ruimte binnenin. Verder door gangen staan er moderne kunstwerken. Komen in ander park. Er liggen groepjes jongeren in het gras. Gaan tot het einde. Zien monument met bogen uit de oudheid. Eens op het plein zien we een model in een kostuum die meer lijkt op een pyjama. Hilarisch. Paar fotografen nemen foto’s. Op de boulevard verder hebben we weer de neiging buiten het centrum te komen. Gaan terug. Na ferm eind stappen komen we weer aan Duomo. Gaan galerijen ernaast binnen. Grootste pand op de hoek is van Delvaux. Er ligt een hoed in de etalage die zo goed als hetzelfde is als die van Judith. De prijs verschilt wel klein beetje hah. Terug naar bushalte. Goed op camping geraakt. Het pintje opgedronken.

  Dag 7: Ruimen tent op en betalen aan receptie. Camping is behoorlijk duurder dan in Frankrijk.

  Comments

 • 11Apr 2014

  4 Ardèche 04/11/2014 France —

  Ruoms, France

  Description

  Volgen autostrade naar Turijn. Nemen Frejus tunnel. Bijna zo duur als Mont Blanc tunnel, ouch. Is enorm druk na Valence op de Autoroute du Soleil. Aan Montélimar rijden we op gewone baan. Op rondpunt rijden we toertje om zeker te zijn dat we niet verkeerd gaan. Links rijdt een klein wit autootje vol blutsen ons bijna omver omdat hij wil inslaan. Reageer op tijd door ook in te slaan anders zat hij kloef op ons. Hij is boos alsof wij in fout zijn. Even bekomen van de schrik. Komen in mooi landschap, wijngaarden en heuvels. Judith herkent de Sampzon heuvel die Gwijde en Sam vroeger opreden met fiets. Slaan rechtsaf op grote baan en komen via smal weggetje aan camping La Chapoulière. In de receptie denken ze dat we Duits zijn. Leggen uit dat we Belgen zijn. Ze zijn plots vriendelijker. Plaatsen auto in bocht tussen twee hagen niet ver van de Ardèche. Zetten tent en eten iets. Er is redelijk wat volk op de camping maar ook nog veel plaats. Sanitair is heel verzorgd. Judith kwam in haar kinderjaren veel naar hier met haar familie. Gaan naar centrum van Ruoms. Er zijn veel winkeltjes en een gezellig pleintje. Er is een brassierie genaamd La Poste. Judith herinnert de naam maar ze weet niet zeker of het hier is dat ze gegeten had toen ze klein was. In zijstraatje halen we kippetje met frietjes. Nemen auto en rijden tot aan rand van 't dorp. Eten op bank in grasveld naast de Ardèche, mm.

  Dag 8: Plaatsen tafel en stoelen op gras aan oever. Ontbijten. Rijden naar het dorpje Lablachère. Er is markt. Enorm manoeuvreren op parking om auto kwijt te geraken. Er loopt heel veel volk. Judith vindt kraam met worsten. Ze is blij en koopt er paar. In de namiddag zoeken we plaats waar ze kajakken verhuren. Stoppen aan geel reclamebord op parking maar beslissen om toch door te rijden, is te commercieel. Rijden op prachtige baantjes naast de Ardèche. Op een stuk door het bos staat er simpel bord naar camping en kajakverhuur. Rijden af en vragen aan receptie of het nog mogelijk is om vandaag de langste tocht van 20km te doen. Hebben geluk, de laatste lichting gaat zo meteen vertrekken. Een mevrouw toont ons pakken en geeft een ton. Steken ons eten en de pakken er in. Wandelen op een drafje naar het water beneden. Er staan paar mensen te wachten. Krijgen paarsgroene kajak. Er zit redelijk stroming, gaan tamelijk snel, steken er paar voorbij. Komen aan stroomversnelling. Voor ons vertragen paar kajaks, wij ook. In versnelling gaan we naast steen, kunnen kajak voor ons niet ontwijken, varen er schuin op. Er valt jongetje in het water. Peddelen terug en proberen te helpen. Français, English, Deutsch, Nederlands? Ja, hij spreekt Vlaams. Hij zwemt mee met ons naar een keienstrand. Z'n ouders bedanken ons dat we gewacht hebben. Zeiden dat we niet meer konden uitwijken en bieden onze excuses aan. Judith heeft koud en wil wetsuit aandoen. Krijg ton niet open. Vraag het aan grote gespierde Fransman. Hij krijgt hem open. Drinken en eten ondertussen iets en meanderen verder. Na paar stroomversnellingen wordt het kalmer. Stoppen eens aan een bocht en zwemmen. Niet te lang. Moeten op bepaald uur binnen zijn. Het laatste stuk is rechtdoor, zonder stroming en tegen wind. Op linkerkant ligt een massa aan kajaks. Iedereen gaat er hier uit, Sauze. Slepen kajak via zandstrand op macadamweg en leggen zwemvesten en peddels erbij. Wachten op de weg. Na halfuur is iedereen er en stopt ons busje. Hij rijdt enorm gevaarlijk terug naar camping. Het jongetje dat in het water viel en z'n ouders zitten ook op het busje. Op het einde praten we kort. Op terugweg met de auto stoppen we aan Pont d'Arc. Eronder hebben ze kajaks aan mekaar gebonden. Er kan geen boot meer door.

  Dag 9: Vandaag moeten we tent alweer opruimen. Het miezert lichtjes. Nog een warme douche. We gaan naar Ruoms, gaan eten naar brasserie La Poste. Judith herinnert zich de binnenkant ook niet echt. Maakt niet uit, was lekker. Vragen rekening, moeten nog eind naar huis.

  Comments

 • 13Apr 2014

  5 Terugreis 04/13/2014 Belgium —

  Bruges, Belgium

  Description

  Is eerst nog lang op gewone baan. Rij iets te snel op sommige stukken. Na de reis krijgt mama een boete in de bus, geflitst in de streek rond Valence, 1km/u gecorrigeerd te snel. Wat een pech. Verder wil ik via Reims rijden maar we missen ergens afslag en gaan net als in het doorgaan via Parijs. Toen namen we nog de grote ring maar deze keer belanden we op de klein ring. Het is avondspits. Let enorm goed op. Wat een heksenketel. Zit op linker baanvak. Achter me rijdt een oude zilveren Mercedes. De bestuurder is een zwarte met een zware gouden ketting en ik verdenk hem lid te zijn van een bende. Hij plakt aan m'n gat, heeft geen nut, het is filerijden. Als ik kans zie, ga ik naar rechts. Hij rijdt voorbij, iemand anders gaan ambeteren. Vlak voor Lille stoppen we op grote parking. Er is niemand. In donkerte maken we een lekker stokbroodje met beleg dat we nog over hebben. Smaakt. Zullen thuis zijn ergens na middernacht.

  Comments