Mahangu Plan you next vacation together with friend and manage travel documents. Create a free travelblog and upload photos and videos. Sum up your travel hightlights in a film. Simplicity that impresses, absolute privacy control and no upload limits.

Trip Zeeland Zeeland 05/10/2018 - 05/10/2018   Westerschelde - Oosterschelde - Grevelingenmeer. Pieter Vancaillie (BE) Judith Mahieu (BE)
Belgium Netherlands

Zeeland

Follow

Westerschelde - Oosterschelde - Grevelingenmeer.

Means of Transport
Bicycle Boat
 • 10May 2018

  1 Brugge 05/10/2018 Belgium —

  Bruges, Belgium

  Description

  Twee dagjes fietsen!


  Donderdag: Geen wekker. Worden wakker rond 7u30. Hadden fietsen al klaar gezet in de garage gisteravond. Was wat laat, mooie film op TV. Love, Rosie. Judith is om koeken geweest. Eten chocolade wafel op oprit en vertrekken rond 8u. Is frisjes, beetje bewolkt, goed fietsweer. Rijden naar Damse Vaart. Fietspad zo goed als voor ons alleen. Passeren de stinker en de blinker met de siphon. Steken brugje over voor Sluis. Is echt kalm op straat, geen mens. Leuk om er rustig door te rijden. Nemen grindpad links iets verder in straat als we windmolen gepasseerd zijn. Rijden langs de velden tot we terug op grotere baan komen. Volgen die tot Breskens. Rijden kort verkeerd via centrum. Als we dijk oprijden aan overzet zie ik bootje al wegvaren d'oh. Warmen even op in wachtzaaltje. Redelijk wat fietsers. Wachten een 40-tal minuutjes. Het is de Prinses Maxima boot.

  Comments

 • 10May 2018

  2 Ouddorp 05/10/2018 Netherlands —

  Ouddorp, Netherlands

  Description

  Varen aan. Gaan links over sluis, smalle doorgang. Volgen de kade naast de Westerschelde. Komen aan kanonnen en een standbeeld. Even afstappen langs restaurant. Volgen het water niet meer, gaan Vlissingen in. Passeren een Aldi. Gaan niet binnen, denken dat we nog winkels zullen tegen komen. Volgen een kanaal tot Middelburg. Al meer volk hier dan in Sluis. Op het plein aan het stadhuis is er markt. Aan de kerk is er minder volk. Rijden uit het stadje via winkelstraat en kanaaltjes. Volgen fietspijlen, in het rood, naar Veere. Gaan er niet helemaal naartoe, rijden via Vrouwenpolder. Rustige boerenweggetjes langs velden. In de verte zien we een grote Nederlandse vlag aan een kraan. Daar draaien we naar rechts en volgen het Banjaardstrand tot de brug/kering over de Oosterschelde. Tonnen staal. Stoppen kort aan Neeltje Jans. Herken ingang niet meer van vroeger. Aan andere kant van de weg staat er herdenkingsmonument van de Tour de France van 2015. In een waaiersetappe waren de favorieten hier verrast toen. Steken de brug verder over over de Roggenplaat en komen in Schouwen-Duiveland. Fietsen via Noordwelle, niet meer dan een ronde straat rond de kerk, naar de Brouwersdam die de scheiding vormt tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer. Een massa kitesurfers op beide wateren. Rijden dam links af en stekken een frietje. Is ferm stampen erna. Veel wind. Geven niet af. Komen al aan Ouddorp. Het doel dat we vooraf bepaald hadden. Echt niet verwacht dat we hier de eerste dag al zouden geraken. Hadden verwacht dat we minstens 3 dagen zouden onderweg zijn. Vinden hier, net als in Middelburg, geen winkel(keten). Het is feestdag. Er zit niks anders op dan doorfietsen. Nog voldoende water. Al redelijk wat chocolade wafels en boterkoeken en madeleintjes gegeten. Rijden kort verkeerd tot de Slikken van Flakkee. Een verlaten stuk, enkel een jong koppel dat met hun hond speelt, aan het Grevelingenmeer. Rijden door de uitgestrekte velden tot Herkingen. Er is een eetcafé/frietkot open, 't Wapen van Herkingen. Wachten kort buiten, weinig plaats in frietkot. Judith bestelt twee hamburgers, een gewone en een hawai. Ik ga nog kort een winkel zoeken, zoals alle andere, gesloten vandaag. Warmen op in hoek op barkrukken. Zetten ons op bankje voor haventje. Ze smaken! De zon komt piepen. Rijden langs het meer en windmolens ( Foto ) tot de strandweg over het meer. Rechts zijn er veel bomen en gras. Stoppen aan WC's. Doen een wandelingetje langs een strand. Teveel volk om hier tent te zetten. Kruisen drie zatlappen die anti Joodse schreeuwen in het Duits. Zou ik niet doen, al veel Duitse toeristen gehoord. Steken sluis over en komen in Bruinisse. Slaan linksaf en blijven aan het water, de Oosterschelde weer. De zon gaat traag onder. Fietsen op dijken. Rechts uitgestrekte velden, links de waterkant. Gaan door meutes vliegen. Kijken uit naar een slaapplaats.

  Photos & Videos

  Comments

 • 11May 2018

  3 Hoek van Ouwerkerk 05/11/2018 Netherlands —

  Ouwerkerk, Netherlands

  Description

  Stoppen aan een klein strandje aan een golfbreker, de Hoek van Ouwerkerk. Er staan nog enkele auto's op een parking boven ons. Wachten tot ze wegrijden om tent voor de duinen te zetten. Verstop fietsen. Er stoppen nog twee auto's. Mensen steken een vuurpijl af. Verschieten. Horen boten passeren. Judith denkt dat het de kustwacht is haha. Is al donker. Maak me geen zorgen zolang er geen licht op de tent zit. Koud! Had beter een extra pull meegedaan.

  Vrijdag: Niet goed geslapen. Hadden slaapzakken aan mekaar geritst, hielden mekaar warm genoeg maar de kappen zaten in tegengestelde richting. Was om te stikken. Kreeg ook m'n arm niet in te verdragen houding. Zijn al wakker voor de wekker, rond 5u30. Ga pissen. Wandel naar beneden tot aan meer. Veel dauw op het water. Mooi zicht met opkomende zon. Judith heeft ondertussen opgeruimd. Steek nog natte, zanderige tent in zak. Laatste madeleintje en slok water. Fietsen verder. Zijn onopgemerkt gebleven. Wat kapotte schelpen op het fietspad. Opletten. Vinden even niet juiste fietspad richting Zeelandbrug. Gaan bijna naar Zierikszee. We vermoeden dat er een plakkaat verdraaid was. Het is een kloefer van een brug over de Oosterschelde. Blijft maar komen. Fietsen precies op de zee. Laten ons dalen op het einde en komen terug in Noord-Beveland. Rijden langs velden. Gaan kapot. Te weinig slaap en honger. Nemen afslag naar Goes. Fietsen naar centrum. Vinden een Albert Heijn, 8u, is al open, yes! Zet me voor een koffie'tje. Eten op ons gemak op stenen blok naast fietsstalling. Salade met kip, stokbrood, brie, ananas. Uf bijgevuld. Fietsen door centrum langs kerk en stadhuis. Rustig. Fietsen richting Wolphaartsdijk en verder naar het Veerse Meer. Kunnen er niet bij. Moeten een dijk over maar is te steil om te doen met de fietsen. Moet ze op de helling leggen als een tractor wil passeren. Zetten ons op bankje op de dijk. Geniet van uitzicht en rust terwijl Judith dutje doet op m'n schoot. Als we verder fietsen merken we boerweggetje op naar rechts. Kunnen zo hobbelen tot aan de andere kant van de dijk en op die manier verder fietsen via de Muidenweg langs het Veerse Meer. Uitgestrekt afgezet land met boerenpaarden. Gaan door Arnemuiden. Marktje aan de kerk. Fietsen via kanaaltje naar spoorweg. Loopt dood aan hekken. Terug. Linksaf aan windmolen is er een overweg. Komen terug in Middelburg. Zetten ons nog eens aan plein met stadhuis. Neem foto van Duits koppel en zij van ons. Fietsen terug naar Vlissingen via het kanaal. Brug over naar links, via industriezone tot bij overzet. Zijn nog juist mee. Als laatste. Vandaag wel geluk. Zitten weer op de prinses Maxima, kruisen de prins Willem Alexander. Vandaag varen ze wel allebei.

  Comments

 • 11May 2018

  4 Brugge 05/11/2018 Belgium —

  Bruges, Belgium

  Description

  Als we aanmeren volgen we nog een stukje de dijk naar rechts. Passeren de vuurtoren van Breskens. Er staan leuke Amerikaanse busjes. Veel fietsers. Rijden eens een pad naar beneden maar was te vroeg. Stampen om terug boven te geraken. Volgen tot voorbij Nieuwesluis. Rijden de dijk af, kort zanderig stuk op het eind. Gaan langs Groede Podium, een park voor kinderen met dieren en speelpleintjes naast bunkers van de oorlog. In Groede zijn er werken op kruispunt. Fietsen goed door tot Sluis. Stoppen aan Aldi. Oef, gat doet pijn. Ook linkerknie doet geen deugd. Water, cola, wraps en ijsjes. Zetten ons aan aanlegkade. Leg me even. Volgen na de pauze de Damse Vaart. Voel me niet zo goed. Moet rusten op bank voor Damme. Val 10 minuten in slaap op Judith haar schoot. Nog een laatste duwtje en zijn thuis. Zet tent open. Douche en welverdiende rust in de zetel na een tochtje van een 250km.

  Comments